Talomallit ja urakointi


Åminne Miljö Ab:n Kontion kanssa suunnittelemat talomallit täyttävät alueen kaavamääräykset ja rakentamistapaohjeet. Ne ovat moderneja ja laadukkaita hirsirakenteisia vapaa-ajan asuntoja. Alustavasti on varauduttu 50-, 70- ja 100-neliöisiin ratkaisuihin. Ennakkoon suunniteltujen talomallien perusvarustus sisältää kaikki ympärivuotiseen vapaa-ajan viettoon tarvitut laadukkaat elementit. Pohja- ja pintaratkaisut sekä varustetaso voidaan aina lopullisessa suunnitteluvaiheessa räätälöidä asiakkaan toiveisiin soveltuvaksi.

Korostan ettei tontin ostaja ole millään lailla sidottu näihin Kontion talomalleihin, vaan täysin vapaasti valita itselleen sopivan ratkaisun, kunhan se on alueen kaavamääräysten ja rakentamistapaohjeiden mukainen.

Suunnitellut talomallit, perusvarustus valmiina

Pulpettikaton julkisivu on katetussa versiossa pyritty pitämään niin matalana, että se mahdollistaa lasitetun terassin lisäämisen sitä haluaville. Kattamaton pulpettikatto noudattaa uutta eurooppalaistyylistä linjaa. Siinä terassin lasitus vaatii esim. pergolan rakentamista.

Mikäli olet kiinnostunut asuinalueelle suositeltavista malleista, näet ne paremmin dokumentoituna Åminne Miljön sivuilta. 

Asuinalueelle suunnitellut talomallit perustuvat Kontion syvärunkoiseen Glass House -perheeseen, joka muodoltaan noudattaa maisema-arkkitehti Niina Näsälän alueelle suosittelemaa neliömäistä muotoa. Talomallien kattorakenteeksi suositellaan pulpettikattoa joko katetulla tai kattamattomalla terassilla ja/tai kuisteilla.

Glass House ValleyGlass House Eurooppa


Muuttovalmis urakointi - jätä hommat muiden hoidettavaksi 

Jotta valitun talomallin rakennuttaminen olisi tontin ostajalle mahdollisimman yksinkertaista, se kannattaa teetättää muuttovalmiina toteutuksena. Muuttovalmiin rakentamistavan perusajatuksena on,  että ostajan huoleksi jäävät lähinnä rakentamiseen liittyvät miellyttävät asiat, kuten asunnon mallin, sisustusratkaisun ja sen räätälöinnin sekä kalusteiden ja värimaailman valinta.  Lopusta huolehtivat talotoimittaja ja pääurakoitsija yhdessä omien aliurakoitsijoidensa kanssa Blogissani seuraan, miten tämä yhteistyö toteutuu The Valleylle nousevan mallitalon rakentamisessa.


Muuttovalmiin rakentamistavan sujuvan ja laadukkaan toteutumisen edellyksenä on valmiiksi valikoitu joukko rakennusalan osaajia. The Valley talopakettien yhteistyökumppaniverkostoon kuuluvat Åminne Miljö -alueella jo aiemminkin työskennelleet:


Kontiotuote Oy, talopakettien räätälöinti ja toimitus
Kjell Holm, vastaava
A Berglund Oy Ab, maaurakointi ja osa maisemoinnista
MW House Oy, pääurakointi
Bergman TMI, maisemointi viheralueet

Nämä rakennusalan osaajat on esitelty lähemmin tämän blogin kohdassa yhteistyökumppanit.Tässä mainittujen urakoitsijoiden ohella tontin ostaja voi toki itse valita omat urakoitsijansa sekä itselleen sopivan rakentamisen ja maisemoinnin valmiusasteen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Räätälöinnillä sopimukseen 1.3.2020 - 24.4.2020

Sisustus valmiina 3.5.201

Talon asemointi ja asemapiirros

Rakennuslupa 15.6 - 18.9.2020

Loppukatselmus 28.5.2021