Kalusteet ja kodinkoneet

Kalustekokous Laaksolahdessa 20.3.2020


Kalusteet, yksi sisätilojen laadun mittari? Avoimen keittiön osalta siihen asennetut kalusteet luovat varmasti sen perusilmeen, johon sitten alat rakentaa muuta kokonaisuutta. Eli ainakin tärkeä osa laadullista kokonaisuutta.

Kalusteiden osalta pidimme Laaksolahdessa kokouksen 20.3.2020. Tai siis näin oli tarkoitus, mutta sitten iski KORONAVIRUS. Karanteenin vuoksi päätimme, että etenemme talon suhteen muissa asioissa ja jätämme kalustevalinnat myöhemmäksi sillä olettamuksella, että valituista kalusteista aiheutuvat mahdolliset muutoskustannukset vakiokalusteisiin verrattuna eivät tule olemaan kohtuuttomat.

Todellinen palaveri pidettiin fyysisesti Elinan, Olan ja Piian kanssa 12.5.2020. Itse osallistuin siihen videokokouksena. Palaverissa valittiin kalusteiden laatutaso, niiden värit ja materiaalit. Tässä yhteydessä kävimme läpi myös keittiöön tulevan kodinkoneistuksen. Koneiden lopullinen valinta vaikuttaa myös kalusteisiin, joihin koneet upotetaan. Me valitsimme esimerkiksi mikrokaapin sijaan sellaisen uunin, joka sisältää mikron. Tällä tavoin saimme mikrolle varatun tilan säilytystilaksi. Niille, jotka epäilevät uunimikron toimivuutta, voin sanoa että TOIMII.

Tämän kokouksen jälkeen saimme Piialta kuvallisen ehdotuksen ja samalla valittujen kalusteiden ja koneiden vaikutuksen lopulliseen hintaan. 

Tämä Kontion Laaksolahden esittelytalo on siinä mielessä ihan hyvä referenssikohde, että se sisältää joukon erilaisia mielenkiintoisia ratkaisuja, joita voi sitten hyödyntää omassa suunnittelussaan.

Kalustepäätökset 1.7.2020

Tässä vaiheessa ollemme käyneet kalusteratkaisuja Kontion kanssa jo muutaman kerran läpi.  Ihan putkeen nämä selvitykset eivät ole menneet, joten päädyimme pyytämään vastaanvantyyppisen tarjouksen myös kahdelta muulta toimittajalta. Korostan, että kalustetoimittajaa ei vielä ole ratkaistu.

Kalustekokous 6.8.2020

Nyt kun lomakausi saatiin pääosin päätökseen ryhdyimme ihan aidosti selvittämään myös muita vaihtoehtoja. Tästä syystä pidimme kokouksen mm. Puustellin tiloissa Lohjalla, jossa kävimme kaikki ratkaisuvaihtoehdot läpi heidän tuotevalikoimansa osalta. Täytyy myöntää ettei kokous ollut ihan turha. No jatkossa kerron kuinka kävi.

Kalustetoimittajan päättäminen 10.8.2020

Lopulliseksi kalusteiden ja kodinkoneiden toimittajaksi valitsimme Puustellin 10.8.2020. Tuntui siltä, että tällä toimittajalla oli sekä tarvittavat palikat että riittävä into ratkaista ongelmamme.

Puustelli-logo_rgb.png | Puustelli Group Oy

Loppupäätelmät

Kalustetoimittajan osalta sinulla on mahdollisuus valita joko Kontio Living tai jokin muu kalustetehdas toimittajaksi. Kontio Livinging ratkaisut kuuluvat perinteisesti Kontion talotoimituspaketin vakiotarjoukseen, mutta ne voidaan helposti korvata toisella, mikäli jokin toinen vaihtoehto tuntuu paremmalta.

Saimme itse Kontio Livingiltä lähes lopppuunsuunnitellun kalusteratkaisun, mutta päädyimme lopuksi Puustelliin sekä tuotevalikoiman paremman istuvuuden että asiakaspalvelun takia. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Räätälöinnillä sopimukseen 1.3.2020 - 24.4.2020

Talon asemointi ja asemapiirros

Rakennuslupa 15.6 - 18.9.2020

Pääsuunnittelijan, vastaavan ja valvojan valinta