Räätälöinnillä sopimukseen 1.3.2020 - 24.4.2020

Räätälöinti lienee yksi niistä rakennusprojektin mukavimmista vaiheista, jossa valittu mallitalo varusteineen muutetaan itselle sopivaan muotoon. Tässä vaiheessa voidaan vaikuttaa esim. pohjaratkaisuun, kalusteisiin, kodinkoneisiin, valaistukseen, laattoihin, väreihin jne. Räätälöinnin lopputuloksena tulet saamaan lopullisen tarjouksen/sopimuksen talopaketista ja urakoinnista. Itse uskon, että lähes jokainen alueelle rakennettava asunto tulee räätälöityä ostajan vaatimusten mukaiseksi vaikka talotoimittajan tarjoama perusmalli ja varustetaso riittävätkin sellaisenaan monen makuun.

Näyttelytalo meidän räätälöintimme kohteena

Näyttelytalon mallin osalta puntaroimme kahta erilaista vaihtoehtoa, eurooppalaistyylistä kattamatonta ja täysin katettua mallia. Molemmat perustuvat Kontion syvärunkoiseen Glass Houseen. Näyttelytalon malliksi valitsimme lopuksi täysin katetun vaihtoehdon. Sen huoneistopinta-ala tulee olemaan 70 neliötä. Terassineliöitä tähän tullaan lisäämään paljon, jatkossa tiedämme kuinka paljon. Alustavan suunnitelman mukaan katetun terassin syvyys tulee olemaan 3 m ja leveys noin 11,5 m. Olemme myös harkitsemassa erillisen kattamattoman terassin rakentamista katetun terassin eteen. Se tulisi olemaan jotain 6x4 m. Uskomme, että alueella asuvat tulevat käyttämään terassia hyvin aktiivisesti. Tämä lähinnä siitä syystä, että tontit ovat perinteistä kallioista metsän pohjaa, joka ei sellaisenaan houkuttele oleiluun samalla tavalla kuin esim. pihanurmikko. Olemme ainakin itse huomanneet, että kallioilla elävät jäkälät ja muu kasvusto ovat niin kauniita katsoa ettei niiden päälle mielellään astu!


Ylläoleva kuva on Kontion Nalle-mallistosta, mutta muistuttaa erittäin paljon sitä linjaa ja toivottavasti värimaailmaa, jonka tulemme näyttelytalollemme valitsemaan. Pulpettikaton rakenne tulee olemaan sama kuin tässä kuvassa esiintyvä, mutta hiukan leveämpänä kuistin takia.

Tutustumiskäynti Salossa 13.3.2020

Alla kuva eurooppalaistyylisestä Glass House 70:stä, johon kävimme Elinan Kaartisen kanssa tutustumassa 13.3.2020. Ajatuksena oli imeä niin paljon hyviä ratkaisuja kuin mahdollista ja käyttää niitä näyttelytalon toteutuksessa. Mukana reissussa oli Olavi ja Jukka. Tällä reissulla, joka navigoinnin suhteen ei mennyt ihan putkeen, päätimme näyttelytalomme pohjaratkaisun ja valokiskojen käytön valaistusratkaisun teknisenä toteutustapana. Lisäksi keskustelimme kelluvasta katosta ja mutustelimme näkemämme perusteella myös värimaailmaa, josta emme vielä tehneet lopullista päätöstä. Ulkomaali tulee todennäköisesti olemaan jotain tummaa, varmasti kuullotetta, maisemaan sopivaa, ei kuitenkaan ihan mustaa.


Mikäli haluat tutustua yllä olevaan vuokrattavaan vapaa-ajan asuntoon, voit tehdä sen tästä linkistä.

Kelluva katto

Kelluvalla katolla tarkoitan sellaista sisäkattoa, joka on hiukan vedetty alas. Tällöin molemmille julkisivuseinälle jää kanava, johon voidaan sijoittaa sreen-verhojen mekanismi sekä led valokisko. On muuten aika makea, suosittelen.

Valokiskot

Valokiskoina tulemme käyttämään sekä 3 että 2 metrin mittaisia kiskoja, jotka sijoitetaan sekä olohuoneeseen (2 kpl) että makuuhuoneisiin (1 kpl / huone). Kiskojen hyöty on siinä, että valaisimien paikkaa voi siirtää joustavasti kalustuksen muuttuessa. Toisaalta kiskoihin löytyy valaisintarjontaa varsin paljon. Tässä yhteydessä kannattaa miettiä myös sitä, halutaanko kiskot upottaa rakenteisiin vai asennetaanko ne pinta-asennuksina. Upotettu on tietenkin paljon huomaamattomampi, mutta työmäärältään vaativampi.

Ilmanlämpöpumppu

Suomen nykyiset kesät ovat siinä määrin lämpimiä, että huvilat tarvitsevat ehdottomasti jotain, jolla viilentää sisäilmaa. Valitsimme tähän tarkoitukseen Mitsubishin LN-sarjan ilmanlämpöpumpun, joka mahdollistaa valvonnan myös etänä. Ilmanlämpöpumppua tullaan käyttämään sekä lämmityksen tukena, että viilentämiseen. Talvella, kun haluat säätää lämmityksesi siten, että pääosa lämmityksestä tapahtuu ilmanlämpöpumpun avulla, voit huolehtia säätötoimenpiteistäsi, missä tahansa sitten oletkin - kätevää, eikö?

Tulen blokissani seuraamaan kutakin räätälöinnin vaihetta erillisenä postauksena.

Aikataulut ennen ensimmäistä sopimusta yhteenvetona 

13.3.2020 Tutustumiskäynti Salossa ideoiden hakemista varten. Pohjaratkaisun valinta.
20.3.2020 Kontio toimitti sekä katetun että kattamattoman mallitalo pohja- ja julkisivuluonnokset mietittäväksi.
24.3.2020 Mallitaloista katettu valittiin näyttelytaloksi. Pyysimme sekä Kontiolta että MW Houselta tarjouksen luonnoksen mukaisen mallitalon talopaketista ja rakentamisesta muuttovalmiina.
29.3.2020 Kontio toimitti talopakettitarjouksensa sekä päätalosta että autokatoksesta.
6.4.2020   MW House toimitti muuttovalmiin rakentamisen urakkatarjouksen.
24.4.2020 Talopakettisopimus Kontion kanssa.

Talopakettisopimus on nyt allekirjoitettu ja työt voidaan Kontiolla aloittaa. Eli muutaman viikon viiveellä voimme odottaa muiden kiihkeästi tarvitsemia piirustuksia. Tässä vaiheessa lopullista kalustevalintaa ei ole tehty, mutta sen suunnittelu aloitetaan mahdollisimman pian - palaan kun on asiaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Talon asemointi ja asemapiirros

Rakennuslupa 15.6 - 18.9.2020

Pääsuunnittelijan, vastaavan ja valvojan valinta